Сатурн – нов поглед към един стар дявол - Лиз Грийн

Сатурн – нов поглед към един стар дявол
Автор: Лиз Грийн
Обем: 262 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-12-07
Нашата цена: 10.92 лв
 

Сатурн символизира един вътрешен процес, но също и натрупан опит като вид и качество. Той не означава изключително и само страдания, ограничения и дисциплина; Сатурн е символ на естествени процеси, протичащи в психиката на всеки човек, които ни позволяват да се възползваме от изживяването на страданията, ограниченията и дисциплината в името на по-голяма опитност и цялостност на личността.

Тази книга на Лиз Грийн бележи голяма стъпка в разбулването на истинската природа на Сатурн, така дълго помрачавана от интерпретациите за „зловредната" планета. Като опровеграва горната теза, това забележително богато изследване прави задълбочен анализ на подсъзнанието - сенчестата страна на Сатурн, което изяснява тайнствената, неуловима същност, наричана от психологията его.

Обичайно е да разпознаваме мрачното лице на Сатурн в митовете и легендите. Тук доктор Грийн набелязва характерните му проявления в знаците, домовете, при аспекти и в синастрия посредством брилянтен анализ, който разкрива другото му лице - на Инициатора, който срещу цената на нашата честност ни предлага по-голяма осъзнатост, себеразбиране и - евентуално - свобода.