Как да търгуваме на финансовите пазари - Светлин Минев

Как да търгуваме на финансовите пазари
Автор: Светлин Минев
Обем: 167 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-12-13
Нашата цена: 10.32 лв
 

Книгата не е в наличност
В условията на бум на нови технологии в областта на комуникациите и особено с навлизането на Интернет в ежедневния живот, значително се улеснява достъпа до различните финансови и валутни пазари. Новото по-високо ниво на конкуренция между банки, брокери, финансови къщи и др., създаде условия, при които практически всеки отделен индивид може да бъде директен участник на пазара, при условия - тесен спред; бързина, измервана в секунди за получаване на котировка и сключване на сделка, моментална информация за състоянието на сметката, ниски изисквания по отношение на вложения капитал и др. -достъпни доскоро само на големите играчи на пазара - банки, големи копорации, институционални инвеститори. Лесният достъп до пазарите и големите потенциални възможности за печалби обаче не елиминират рисковете свързани с търгуване на тези пазари. Трайни положителни резултати, а не на отделна случайна печалба, могат да бъдат постигнати в резултат на упорита и тежка работа по анализиране на ценовите движения и състояние на съответните пазари, избор на точния момент за откриване и закриване на позиция. Успешното търгуване на пазарите предполага спазване на строга дисциплина и съблюдаване на редица правила. Обратното би означавало бърза загуба на вложения капитал и закриване на сметката.
„Как да търгуваме на финансовите пазари" запълва една празнина на българския пазар на финансово-икономическа литература. Авторът, сам запален търговец и анализатор на валутни, суровинни и финансови пазари, представя основните им характеристики и запознава читателя с някои от най-прилаганите индикатори и похвати на „техническия" анализ - основен метод за анализиране и прогнозиране на ценовите движения. Интерпретирането и приложението на сигналите породени от „техническите индикатори и конфигурации" е богато илюстрирано с примери на реални пазарни ситуации. Авторът, основавайки се на личния си богат опит, дава редица препоръки за възможно комбиниране между отделни индикатори и конфигурации, и за отсяване на “фалшивите” сигнали за покупка или продажба. Важна част от книгата са и идеите за избор на стратегии и указанията за съставяне на план за търгуване.

Настоящата книга може да послужи като ценен ориентир и въведение в пазарите за начинаещия търговец, така и като бърз и лесен справочник за професионални дилъри и брокери.