Помагало по превод от български на испански език - Съст. А. Миткова и Б. Кючукова-Петринска

Помагало по превод от български на испански език
Автор: Съст. А. Миткова и Б. Кючукова-Петринска
Обем: 132 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Св.Климент Охридски"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-02-18
Нашата цена: 9.10 лв
 

Помагало по превод от български на испански език е предназначено за студентите от I и II курс на специалността Испанска филология и е съобразено с учебната програма, която предвижда обучението по превод от български на испански език в тези курсове да е свързано с материала, изучаван в часовете по практическа граматика. Може да бъде използвано и от всички, изучаващи испански език от ниво „напреднали".
Помагалото се състои от три части, като в първите две са включени специално създадени за целите на обучението текстове, а в третата - откъси от произведения на съвременни български автори.

Адриана Миткова и Боряна Кючукова-Петринска са преподаватели в специалност Испанска филология към Катедрата по испанска и португалска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски".
Автори са на Испанска граматика (1997), Практическа испанска граматика (1998), Испанско-бьлгарски и българско-испански речник (1999), както и съавтори на Dale mas vueltas аl espanol - 270 упражнения по испански и ключове към тях (1999).