Странстванията на Валтасар - Амин Маалуф

Странстванията на Валтасар
Автор: Амин Маалуф
Обем: 398 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-02-18
Нашата цена: 6.28 лв
 

Разказвачът на тази история Валтасар Анбриако, генуезец от Леванта и търговец на антики, поема по пътищата през 1665 г. в преследване на една книга, чието предназначение е да донесе спасение на отчаяния свят. Безусловно той върви и по петите на нещо, което все още би могло да придаде смисъл на собственото му съществуване.

По време на странстванията си из Средиземноморието и отвъд него Валтасар преброжда страни, потънали в неверие и разврат, градове в пламъци, среща човешки общности, затаили дъх в очакване. Сблъсква се с ужаса, заблудата и гибелта на илюзиите, но и с любовта, и то когато вече съвсем не я очаква.

Амин Маалуф, сравняван от критиката с Умберто Еко и Паулу Коелю, е автор на световни бестселъри, издадени на почти всички езици.

"Човек на Ориента и на Запада, на християнството и на Средиземноморието, Амин Маалуф е способен да превърне една лондонска кръчмарка от XVII в. в Шехеразада и един ливански търговец от същата епоха в картезиански герой... Всъщност тази книга разказва приключенията на разума и безумието."
Пиер Баши