- center cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' w

Загадките на археологията
Автор: Люк Бюргин
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Литера Прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-02-23
Нашата цена: 6.88 лв
 

Неочаквани открития, неизследвани паметници със 101 снимки

Забравете какво сте учили в училище. Изхвърлете зад борда онова, което ви е било втълпявано, както и учебниците си. Защото историята на предшествениците ни е била съвсем различна!
В тази книга часовниците вървят назад. А еретиците се пробуждат за нов живот. Търсят се хора, които се съмняват. И откриватели, каквито са били на почит по времето на Шлиман. Искаме да разкопаем онова, което е заровено отдавна. И да извадим на дневна светлина онова, което е изчезнало в мрака на невежството.
Минаха времената на единствено валидната истина - тя е измислена от нас и събудена за живот в стотици хиляди научни произведения. Тя отдавна живее собствен живот и ни диктува реалността. И пътя, по който трябва да вървим. Водени от учените, блуждаем като коне с капаци из рая. Защото жреците на разума са радикални -онова, което не може да се обясни, е съмнително. Което не може да се каталогизира, се слага настрани. А което не може напълно да се обори, се игнорира - доколкото не се поддава на обичайните модели за обяснение.
Знанието отдавна е направило хората високомерни. В течение ча еволюцията ние доволно се потупвахме по рамото след всеки скок на разума. Триумфално си нахлупихме короната на творението, докато нашите потомци падаха от подиума. Игричката продължава и до днес. Който не спазва правилата, бива изолиран. И изселван в царството на фантазьорите. Или в страната на откачените. Там, където са започвали революциите.
В хода на историята отблъснатите отново и отново са свирили сигнал за атака. Подобно на пъстра сбирщина потегляли на бой срещу строго установеното. Рядко стигали до победи в началото. Но армадата им расте. Настъплението им разклаща светогледа ни. А противниците им остаряха.
Мнозина вече смениха фронтовете. Защото битката започна отдавна. Никога досега картината на миналото ни не е била по-силно застрашена от днес. Все по-често нови археологически находки поставят под въпрос написаното с любов в историческите книги. Колкото по-бързо учените усъвършенстват методите си на изследвания, толкова повече расте почитта към постиженията на прадедите ни. Въпросителните знаци замениха удивителните…