Универсалният смисъл на кабала. Коментарии Елеазар Хараш - Лео Шайа

Универсалният смисъл на кабала. Коментарии Елеазар Хараш
Автор: Лео Шайа
Обем: 204 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Логос Варна"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-03-25
Нашата цена: 14.56 лв
 

Лео Шайа е живял през този век (20-ти век) за известно време в Израел. Не е свързан с никакви външни общества. Принадлежи на едно общество на Тайната Мъдрост, което не се намира в света, а в една вътрешна област на Всевишния. Лео Шайа е една душа, която е изстрадала Истината в нейната най-дълбока степен. Няма кътче от душата му, което да не е изстрадало Истината. И всичко, което говори той на хората днес, носи дълбочината на тази Истина, която е в сила да затрогне всяка душа, която с пробуден и молитвен Дух се стреми към същата тази Истина, но която ще мине неизбежно през много по-малки страдания, защото всички Велики Души, изстрадали Истината, ще се присъединят към душите, които вървят по този път, за да ги облекчат със своята Святост, Светлина и Миролюбие. Само в най-гъстия мрак на страданията се раждат Откровенията за нови светове, за нови разбирания. Само в страданията човек се извисява до Духа на Истината. Страданията са мярка за духовното прозрение на душата.
Кабала е наука за постигане на Висшите светове. Кабала е наука за постигане на Универсалната Светлина. Кабала е наука за проникването в най-древната Истина и най-накрая чрез самата тази Истина Кабалистът постига приближаване до Древния Незнаен. Древният Незнаен никога няма да бъде опознат, а това дава на Кабала и на Истината неизмерими възможности и вечно движение към тази дълбочина на Древния Незнаен, която дълбочина никога не е имала начало и на която дълбочина й липсва край.
Кой има път към Кабала? Път към Кабала има само този, който се е отказал първо от този свят, после от другия свят и накрая и от своята Разумна воля. И след като е постигнал сливане с Бога, той получава Преданието пряко от Бога. Това е Пътят на Мъдреците.
Кабала е тайна наука за Неизреченото, което е Храмът на всеки живот.
Централната идея на тази книга е човек да възлюби реалните тайни на живота, които са въведение към Истината на Всевишния. Това е Книга на тайните, а Тайната - това е Човекът в своя Древен Произход.

Елеазар Хараш