Маддракс. То - center cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' w

Маддракс. Том I. Тъмното бъдеще на Земята. Част I
Автор: Йо Цибел
Обем: 207 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Литера Прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-04-07
Нашата цена: 5.16 лв
 

През август 2012 г. кометата „Кристъфър-Флойд" се сблъсква със Земята и слага край на човешката цивилизация. Настъпва нов ледников период. Ледниците се оттеглят едва след 400 години. Човечеството е оцеляло, но се е върнало в развитието си назад към варварството. В този хаос попада командир Матю Дракс, пилот, запратен от ударната вълна при сблъсъка през вратата на времето в едно далечно бъдеще, в един непознат свят, коренно различен от неговия.
През тези 500 години Земята се е променила. Населена е с варвари, ужасявящи мутанти и хора, живеещи в бункери. Командир Матю Дракс трябва да разреши загадката как е попаднал в бъдещето на Земята и какво е станало с бойните му другари. Пътят му на търсене минава през бившата Европа, където го очакват безброй опасности и срещи с непознати форми на живот.
Поредицата „Маддракс" е отличена с германската награда за научна фантастика в категорията наи-добра поредица, написана от авторски колектив от петима автори. Главният автор Йо Цибел получава наградата в категорията за най-добър автор. Тиражът на поредицата само в Германия стига до няколко милиона.