Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари. Истината за корпоративните далавери, глобализацията и финансовите мошеници - Грег Паласт

Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари. Истината за корпоративните далавери, глобализацията и финансовите мошеници
Автор: Грег Паласт
Обем: 465 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-04-07
Нашата цена: 12.74 лв
 

Грег Паласт – “най-великият разследващ репортер на нашето време” (Tribune Magazine) и легенда сред журналистите на четири континента – дава гласност на някои от най-скандалните истории от изминалото десетилетие, които лично е документирал:

Как Буш провали разследването на ФБР върху финансирането на терористични организации от Саудитска Арабия.

Как семейство Буш открадна изборите във Флорида и може ли човек все още да гласува свободно.

Как корпоративните пирати от "Енрон" мамеха, лъжеха и пробиха пътя си към енергийния монопол с мошеничества, за да фалират когато им е удобно.

Тези иконоборчески изложения - заедно с разтърсващи репортажи за далаверите на Световната банка, Международния валутен фонд, Световната търговска организация, "Уол-Март", Пат Робъртсън и други - са включени в настоящата провокативна колекция от най-възпламенителните истории на Паласт. Тези репортажи предлагат шокиращ портрет на корумпираната власт и политика в днешната глобална икономика. Пълна с язвителното остроумие, което е превърнало Паласт във враг №1 на магнатите и отровените от парите политици, "Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари" е задължително четиво за всеки, който вярва че демокрацията всъщност не може да се купи с пари.