- cells

Затворите на нищетата
Автор: Лоик Вакан
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-04-15
Нашата цена: 5.01 лв
 

„Затворите на нищетата" е критическо изследване на новите нео-либерални политики на наказване, на превръщането на социалната държава в наказателна държава.
Какви са новите схващания за социалните неравенства, бедността, престъплението, сигурността, социалната политика, насилието, справедливостта и отговорността? Как социолозите и експертите съдействат за експанзията на новия наказателен разум и за криминализирането на бедните?
Защо привържениците на „по-малкото държава в икономиката" искат повече държава в сферата на наказанията и „нулева толерантност"?
Как се интернационализира новата американска наказателна политика и какви са задачите на критическата социология във времето на новата планетарна операция по идеологически маркетинг?
Сега, когато „на Европа й предстои да направи важен избор и от този избор зависи типа цивилизация, която Европа иска да предложи на своите граждани"...

Лоик Бакан е професор по социология в САЩ (Университета Бъркли, Калифорния) и сътрудник на Пиер Бурдийо в Центъра по европейска социология в Колеж дьо Франс.