- cells

Раждането на една епоха. Книга втора
Автор: Джеймс Босеньор
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "ИнфоДар "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-04-21
Нашата цена: 6.60 лв
 

Епичен политико-фантастичен трилър. Трилогия за клонирането на Христос и настъпването на Апокалипсиса.

Откриването на живи и извънредно устойчиви човешки клетки върху Плащеницата от Торино води до невероятен генетичен експеримент, свързан с пророчествата от Светото писание. Сега Джеймс Босеньор, автор на “В неговия образ”, продължава епичната мистериозна история за американския дипломат Кристофър Гудман – клонингът на Иисус Христос...

В Йерусалим месианските евреи Кум Дамах Патар развиват свръхестествените си способности в служба на своя водач Апостол Йоан. Обречен да остане жив от библейски времена до Второто пришествие на Христос, той чака изпълнението на своите видения за Края на времето, описани в Апокалипсиса.
Но Йоан и неговият съратник, отстъпникьт-хасид рави Саул Коен, нямат намерение да чакат безучастно Апокалипсиса. Те планират да го предизвикат. Впрягайки силата на своите последователи, Йоан и Коен възнамеряват да унищожат третината от земята, водата и въздуха като пренасочат три астероида от техните космически орбити, превръщайки ги в огнен дъжд, който да опустоши Земята. Но истинският ужас настъпва, когато двамата отмъстителни пророци изпращат на оцелелите чума, осакатявания, демонични обсебвания и повсеместни убийства.
Кристофър Гудман не може да направи нищо, за да облекчи страданията и да сложи край на клането, докато цялото човечество не разбере истинската природа и източника на ужасите, завладели света.
За човешката раса е настъпило времето за окончателен избор между доброто и злото, между спасението и унищожението. Но ако Кристофър Гудман е прав, съдбата на хората може да се окаже много по-различна, защото в Библията има разпръснати знаци за една невероятна тайна, която разкрива истинското бъдеще на човечеството...
И истинската природа на Бог.