Ност - cells

Нострадамус. Тайната на великия ясновидец
Автор: Райнхард Мусик
Обем: 183 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Литера Прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-04-27
Нашата цена: 5.16 лв
 

…Как е възможно Нострадамус да направи по-точни и по-далеч стигащи прогнози от всеки друг пророк, ясновидец или учен, живели преди или след него? Дали причината не е била в огромните исторически знания, в разбирането за периодичността на историята, с които разполагало семейството Скалигер и които то споделило с него? Ако това е истина, то ние, разполагайки с исторически знания и най-модерна компютърна техника, бихме били в състояние да предскажем собственото си бъдеще и евентуално да го променим към по-добро.
Изследването на тази възможност не ме остави на мира и скоро разбрах, че това, което търся, не е само тайната на Нострадамус, но и тази на библейските пророци и на класическите прорицатели от древността. Това търсене ме водеше все по-назад, от средновековието до началото на човешкото развитие. И оттам „щруделът на времето" ме заведе отново напред - до началото на следващото хилядолетие.
Посредством използването на все по-модерните области на науката като етнографията, езиковедството и регионалистиката, математиката, физиката и особено теорията на хаоса най-накрая ми се удаде да разшифровам загадката. Резултатът, който получих, беше удивителен и за мен!
Наистина още от преди ми беше известно, че великите пророци, както и много „песимистично настроени" учени са предсказали големи промени за времето до 2000-та година. Но бях принуден да призная, че промените, които съпреживяваме от началото на деветдесетте години на миналия век, са само прелюдия към съвсем други, засягащи всички нас събития. И докато дотогава разглеждах заниманията си върху пророчествата като хоби, постепенно осъзнах значението, което притежаваше „тайната на великия ясновидец" за всички нас и особено за децата ни. Ето защо реших да напиша книга, позволяваща на широк кръг читатели да вземат участие в изследователското ми пътешествие от каменната ера до 2000-та година. Книгата разглежда и свързва по съвсем неочакван начин древните митове и най-модерните изследвания в различните клонове на науката и ни открива възможността да направим важни заключения за собственото ни бъдеще…