Социален капитал и икономическо развитие - Драгомир Неделчев

Социален капитал и икономическо развитие
Автор: Драгомир Неделчев
Обем: 249 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-05
Нашата цена: 6.72 лв
 

Социален капитал и икономическо развитие представлява опит да се прескочат изкуствените граници между неокласическата икономическа наука и останалите социални науки. Възстановяването на синергията между социалните науки предлага нови възможности за изследване на съвременните процеси в обществото и икономиката.
Монографията въвежда концепцията за социалния капитал. Социалният капитал е както социален, така и капитал. Той определя икономическото развитие. Социалният капитал е сред основните детерминанти на прехода в Централна и Източна Европа. Концепцията определя една кова роля за международните икономически организации и за политическия елит.

Книгата е насочена към онези читатели, за които неокласическият икономикс е изчерпал своите възможности. Тя може да бъде полезен инструмент при обучението на студенти по икономикс и социални науки. Преподавателите, изследователите и учените по икономически науки, социология, политология и международни отношения ще намерят в монографията интересно четиво.