Кошмарите на граф Оболенски. Максими, размисли и етюди от смутното време на прехода - Паун Цонев

Кошмарите на граф Оболенски. Максими, размисли и етюди от смутното време на прехода
Автор: Паун Цонев
Обем: 391 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Захарий Стоянов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-15
Нашата цена: 6.37 лв
 

Кога и защо бе извратен българският преход? Откъде се появиха лъжепророците на демокрацията? Защо костовизмът успя да победи в една отделно взета страна? Как за 4 години бе открадната половин държава? Какви са резултатите от културната революция? Донесе ли царската революция необходимото възмездие?
Има ли живот и след прехода?

Ако читателят се интересува от отговорите на тези и други подобни въпроси, той може да ги намери в „Кошмарите на граф Оболенски", книга, която известния журналист и публицист Паун Цонев пише цели 11 години. Атрактивните публицистични изяви на г-н Цонев, написал учебник по „Научен костовизъм" още през 1998 год., са добре познати, особено на почитателите на вестниците „168 часа" (от бляскавия му първи период) и „Монитор".
„Кошмарите на граф Оболенски" е безкомпромисна политическа публицистика, обагрена с много сарказъм и ирония. За нея живият ни класик Антон Дончев казва: „Снимките на нашето семейство, предложени от Паун Цонев в тази книга, са достатъчно безумни, за да приемем, че отразяват правилно българската действителност."