Администриране и Защита на Apache Server - Ашок Апу с NIIT

Администриране и Защита на Apache Server
Автор: Ашок Апу с NIIT
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 170х235
Издател: ИК "Duo Design"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-29
Нашата цена: 12.74 лв
 

Тази книга предоставя разбираем подход за самостоятелно администриране и защита на Web сървъра Араchе. Тя е написана за хора, вече познаващи операционната система Linux и желаещи да научат повече за Web сървъра Арасhе, който е доказано най-популярният Web сървър, използван на платформата Linux.

Книгата започва с основните концепции, свързани с Web сървъра Арасhе, и продължава с по-сложните теми. В резултат, и опитните, и неопитните администратори ще спечелят, като прочетат тази книга и приложат знанията си на практика. Книгата е организирана така, че концепциите, свързани с администрирането и защитата на Web сървъра Арасhе, да се дискутират едновременно. Книгата съдържа графики, които допълват и реалистично илюстрират дискутираните концепции.

В края на всяка глава ще намерите тестови въпроси, с помощта на които можете да проверите доколко сте разбрали дискутираните в главата концепции. Разбира се, има и отговори!

Част I, "Представяне на Web сървъра Арасhе", предоставя общ преглед на Web сървъра Арасhе. Тази част започва с основните концепции, свързани с Web сървърите като цяло, и обяснява обмена на информация в Web. По-нататък в тази част ще научите как да настроите инсталацията на Web сървъра Арасhе според собствените си потребности. Накрая ще намерите подробно обяснение на конфигурационния файл на Арасhе.

Част II, "Използване на основните възможности на Арасhе", обяснява основните възможности на Web сървъра Арасhе. В тази част ще научите за контрола на достъпа. виртуалните хостове и СGI скриптовете.

Част III, "Професионална конфигурация", се занимава, както показва името й, с възможностите за професионална конфигурация на Арасhе. Тази част покрива важни теми като оптимизиране на сигурността и производителността, което може да отвори очите на администраторите на Арасhе. В допълнение са разгледани концепциите, свързани с модули, включвания от страна на сървъра, свързване на URL адреси и преговори за съдържанието.

Част IV включва три приложения. Приложение А съдържа най-основните и най-добри практики в областта на администрирането и защитата на Web сървъра Арасhе. Приложение Б включва често задаваните въпроси относно Арасhе. Приложение В разглежда възможностите на Арасhе версия 2.0.

Apache е най-популярният Web сървър в света, който хоства 50 процента от всички Web сайтове! С Apache ще постигнете отлична производителност на ниска цена. Сървърът, както и целият му изходен код, е наличен за свободно използване и можете да го променяте при необходимост.
С тази книга ще се научите да инсталирате, конфигурирате и поддържате сървъра Apache. Администриране и Защита на Apache Server ще ви покаже как да използвате рационално възможностите на Apache, за да бъдете възможно най-конкурентно способни!

Тази книга ще ви покаже как да:
• защитавате информация с елементарна автентикация
• поддържате виртуални хостове
• работите с динамично свързани модули
• подобрите производителността на Apache

Започнете с изучаване на основите на Apache Server и постепенно овладейте практическото приложение на тази технология.
Подробните примери и графики, включени в книгата, улесняват разбирането и възприемането на материала.