Евр - cells

Евро-2004 Португалия. Празник на футбола
Автор: А. Луканов, Н. Божинов, С. Димитров
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК " "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-31
Нашата цена: 4.46 лв
 

Португалия, една от най-древните държави в Европа, разположена на Пиренейския полуостров по крайбрежието на Атлантическия океан, ви предлага да се присъедините към футболния празник, който ще стане ЕВРО-2004. Слънчевото време, километри разкошни плажове, богат избор от уютни хотели, ресторанти и кафенета, отлично развита транспортна и футболна инфраструктура - всичко това ще направи вашето присъствие на европейския шампионат в Португалия незабравимо.
Подготовката на Португалия за провеждането на финалната част от европейското първенство е много сериозна. За началото на шампионата ще отворят врати осем нови, съвременни стадиона. Мачовете ще се проведат в различни градове - Брага, Гимараинш, Порту, Авейру, Коимбра , Лейрия и Лисабон. Намиращите се на юг Фару и Лоле, също предоставят на участниците своя общ стадион "Алгарви". Освен съвременните спортни съоръжения, Португалия има още какво да покаже на туристите. Тази страна разполага с богато културно-историческо наследство. Могат да се видят множество древни културни експонати, чиято възраст многократно превишава възрастта на Португалското кралство, основано през 1143 г. Някога за своя родина са я считали келти, свеви, римляни, вестготи, маври. Знаменитата "Реконкища" ознаменува раждането на нова държава. Границите на съвременна Португалия със съседна Испания почти не са променяни от 1297 г. Много народи са оставили свои следи върху португалската земя, но и самите португалци влизат в историята, благодарение на своята непримиримост. Именно представителите на този народ откриват морските пътища до Индия, Бразилия, Китай и Япония и са заселили африканското крайбрежие. Португалия може да се похвали със своята космополитичност и богато културно наследство, обединяващо елементи от културата на много народи по света.
Страната е готова да стане място за провеждане на един от най-ярките празници на европейския футбол. От самото откриване на 12 юни на стадион "Драгау" в Порту, до финала на 65 хилядния стадион "Луж" на 04 юли 2004 г. в Лисабон, на всички посетители и зрители са гарантирани незабравими впечатления и футболни емоции.