Светла личност - И. Илф, Е. Петров

Светла личност
Автор: И. Илф, Е. Петров
Обем: 132 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Фама"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-31
Нашата цена: 5.46 лв
 

Всеки град си има свой луд, а също тъй и свой изобретател, твърдят Иля Илф и Евгений Петров в сатиричната повест "Светла личност". В съветския Хранослав двете роли съвместява местният гений Бабски, който неуморно ощастливява човечеството с все нови и нови умопомрачителни творения - от дървен бициклет до "бързохран", произвеждащ три милиона пелмени за час. Ала не щеш ли, последното му изобретение - сапунът против лунички "лунилин" - случайно попада в ръцете на кроткия чиновник Филюрин и премахва не само луничките му, но и цялото му видимо тяло... Смеховитите последствия за него, колегите му по служба и цялото гражданство са описани с обичайната виртуозност и безподобното остроумие на Илф и Петров.
Освен повестта "Светла личност” сборникът включва и разкази, които у нас се издават за първи път.

Забавно и прекрасно четиво, разказите на Илф и Петров осветляват читателя повече, отколкото дузина социологически и политологически трудове.
Исак Б.Сингър

Иля Илф и и Евгений Петров са несравними в тънкия си присмех към рецептите в изкуството, налагани от съветската идеология.
ДжефриБрукс

Илф и Петров се допълваха един друг - хапливата сатира на Илф беше хубава подправка към хумора на Петров. Чест им прави, че искаха да надвият равнодушието, грубостта, високомерието.
Иля Еренбург

Илф и Петров са гениални, съвършено първокласни!
Владимир Набоков