Уникална книга на астрологията. Мунданна астрология и рождени теми - Клавдий Птолемей

Уникална книга на астрологията. Мунданна астрология и рождени теми
Автор: Клавдий Птолемей
Обем: 214 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-07-11
Нашата цена: 14.56 лв
 

Тълкувания и разяснения от Паскал Шарве

Птолемей - един от най-големите учени на всички времена, е за астрономията, географията и астрологията това, което е Архимед за физиката, Платон - за философията и Хипократ - за медицината. Без сянка от религиозна пристрастеност или суеверие, със своя дух на толерантност той обобщава астрологическите познания в една творба, както никой друг през II век от нашата ера, когато адептите на астрологията се занимават основно с разглеждане на небесните конфигурации и плахи предсказания въз основа на минали събития.
Четирикнижието на Птолемей, открай време считано за библия по астрология, разглежда с несравними логика и яснота нейните правила и принципи, както и основните астрологически техники и инструменти спрямо засегнатите от нея области: темперамента, болестите, богатството, пътуванията, човешките характери.
За пръв път цялостно преведен от оригиналното гръцко произведение, този основополагащ за западната астрология текст е разяснен под консултацията на трима изтъкнати френски специалисти - историк-елинист, астроном и астролог, предлагайки на запознатия или просто любознателен читател същевременно един автентичен трактат и истинска енциклопедия в достъпен стил - както би искал и самият Птолемей.
Тази уникална книга, в която астрологията и астрономията говорят с едни и същи изразни средства, е неподвластна на превратностите на времето - идеалният мост от първичното познание към съвременните изследвания.