Революция на демокрацията. Реална утопия - Йоханес Хайнрихс

Революция на демокрацията. Реална утопия
Автор: Йоханес Хайнрихс
Обем: 446 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Стено"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-08-11
Нашата цена: 13.65 лв
 

Обществото дреме върху лаврите от победите над монарси и диктатори, отъждествява демокрацията с капиталистическото потребителско общество, потъва в сладкия сън на постиженията на демократичните системи до следващото ужасно пробуждане от скуката.
Йоханес Хайнрихс

Йоханес Хайнрихс е най-добрият познавач на съвременната социална философия. Чувства отговорност за бъдещето на нашата република и представя отлично обоснован проект за истински човешки живот във всички държави по света.

Йоханес Хайнрихс е движен от разбирането, че партийната държава не би могла да бъде отговор на големия въпрос на просвещението и на самото човечество за постигане на добър живот за всички. Неговият проект диференцира много сериозно нещата, но пък дава на демокрацията първия истински шанс.

Учението му за демокрацията е колкото фундаментално, толкова и разтърсващо и необходимо. Фундаментално, защото се гради върху елементарна антропология, а именно върху социалната рефлексионна теория, която цени човека като човек сред другите човеци. Разтърсващо, защото оспорва идеологията на партийната държава. Необходимо, защото свободата на човечеството е мечта на просвещението и цел на всяка политика. Произведението на Хайнрихс представлява съществен принос към политическата философия и към теорията на демокрацията. Ще се опитам да подпомогна успеха на неговата революция.
Проф.д.ю.н. Карл Албрехт Шархтшнайдер