Пътешествие до края на стаята - Тибор Фишър

Пътешествие до края на стаята
Автор: Тибор Фишър
Обем: 273 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-09-06
Нашата цена: 8.19 лв
 

Оушън, бивша танцьорка в секс шоу и търсена специалистка по компютърна графика, обича да пътува, но не желае да излиза. Отвън е мръсно, опасно, объркано. Вместо да напуска удобния си апартамент в Южен Лондон, тя предпочита да доведе света при себе си, използвайки сателитен телефон, интернет и компанията на любопитни туристи. Днес всичко може да бъде доставено у дома и разполагащата с достатъчно пари Оушън може да си позволи да задоволи всеки свой каприз. Животът й изглежда приятен и подреден до момента, когато започва да получава писма от стар приятел… който би трябвало да е умрял преди десет години.
Прибягвайки до услугите на Одли, притежател на агенция за събиране на дългове, Оушън трябва да обиколи света, ако иска да разбере миналото си. Пътешествието й преминава през секс клубовете на Барселона, бойните полета на Югославия и осеяните с трупове океански дълбини на лагуната Чуук, за да завърши отново в дома, "който никога не е място, а само човек".

Един от най-блестящите актьори на съвременната литературна сцена в Англия отново е във върхова форма - Тибор Фишър разсъждава върху странностите на света, необятността на познанието, същността на злото, значението на кетчупа и корупцията в лондонската община Ламбет. "Пътешествие до края на стаята" е блестящ, остроумен и провокиращ интелигентността роман, който ще достави удоволствие на любителите на парадокса, нестандартното чувство за хумор и невероятните словесни игри.