Да се носиш по вълните на културата. Разбиране на културното разнообразие в бизнеса - Фонс Тромпенаарс, Чарлз Хампдън-Търнър

Да се носиш по вълните на културата. Разбиране на културното разнообразие в бизнеса
Автор: Фонс Тромпенаарс, Чарлз Хампдън-Търнър
Обем: 363 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2004-10-31
Нашата цена: 16.38 лв
 

Книгата е преработено ново издание на окончателния текст върху културното разнообразие в бизнеса, напълно осъвременено и разширено с три нови глави и един изявен съавтор. Глобалната база данни на този непреходен бестселър сега включва над 30 000 души и обратна връзка от реалния свят, получена от над 1000 междукултурни тренингови програми.

"Да се носиш по вълните на културата" разсейва мита, че съществува един- единствен начин да се управлява и ни насърчава да разберем собствената си култура на работното място, преди да стартираме международен бизнес или да сключваме сделки с представители на други национални култури. Авторите разкриват седемте ключови измерения на бизнес поведението и как те се комбинират, за да създадат четири основни "типа" корпоративна култура: Семейството (например Япония, Испания, Белгия), Айфеловата кула (например големите френски и немски компании), Насочваната ракета (например САЩ, Великобритания) и Инкубатора (например нововъзникващите компании в Силиконовата долина).

"Концептуалните рамки на Тромпенаарс за анализиране на културните различия са изключително полезни сами по себе си... в тях е преплетен и разказ, който вдъхва живот на тези идеи."

Кристофър Морган, консултант по управление