JavaScript. Професионални проекти - Пол Хетчър, Джон Госни

JavaScript. Професионални проекти
Автор: Пол Хетчър, Джон Госни
Обем: 559 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Duo Design"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-11-08
Нашата цена: 20.64 лв
 

С подробно разгледан проект за напреднали, JavaScript Професионални проекти е вашият ключ към овладяване на силата на JavaScript. Този проект предоставя всички необходими инструменти на JavaScript, чрез които ще можете да разработите самостоятелно Web сайт за училище. Чрез придобитите с тази книга умения ще можете да променяте проекта така, че да го използвате за професионални цели.

Започнете опита си с JavaScript от изучаването на фундаментални техники, включително основите на обектно-ориентираното програмиране. Ще развиете необходимите умения за боравене с базовите операции на едно софтуерно приложение, ча да изградите практичен и действащ сайт за вашата организация. Представяйки ви солидни основни познания, авторите разглеждат въпросите за защитата с JavaScript и предлагат съвети и похвати за откриване и отстраняване на грешки в кода. Ще поработите със специфични функционалности на JavaScript, включително функции, събития и таймери, и ще научите как да използвате документния обектен модел (DOM).

Използвайте новите си умения чрез разработване на Web сайт за училище все едно играете ролята на консултант по дизайна. Ще придобиете ценен практически опит, като установите главните изисквания на вашия клиент за функционалност, после ще разработите сложен, работещ Web сайт, богат на JavaScript елементи. Интегрирайте обработка на форми, достъп "само за членове", динамични календари и създайте онлайн магазин. Ще може да тествате основните си умения, придобити от Част I на книгата.

Ще научите как да съчетавате функционалността с привлекателния дизайн чрез интегриране на елементи като превъртащи се рекламни съобщения. Ще научите също как да правите хипервръзки от тези рекламни съобщения към допълнителни страници с повече информация. По време на проекта ще подобрите уменията си в разработването на атрактивна и ориентирана към потребителя функционалност за вашия сайт.