Доверието - новата криза на обществото - Киерон О Хара

Доверието - новата криза на обществото
Автор: Киерон О Хара
Обем: 279 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-11-21
Нашата цена: 6.88 лв
 

Кризата на доверието – политическата чума на новия век – е на път да обхване и най-зрелите демокрации.

 На кого се доверяваме и защо?
 Вярва ме ли че правителството ще постъпва отговорно?
 Вярваме ли на експертите, че ще бъдат почтени?
 Вярваме ли на корпорациите, че ще действат в рамките на закона?
 Вярваме ли на вестниците (и на книгите), че казват истината?
 Трябва ли да сме по-доверчиви или по-мнителни?

Кризата на доверието в момента повлича Запада. Проучванията сочат най-ниските отбелязвани някога нива на доверие в политици, бизнесмени и учени. В този задълбочен преглед на последните събития в новините, литературата, философията и историята Киерон О`Хара изследва жизненоважните теми за това как се изгражда и как се разрушава доверието.

От Аристотел до Ник Лийсън, от Макиавели до Наоми Клайн, от Книга на Йов до пропагандния стил на изказ на Блеър и от Енрон до нанотехнологията, той проучва въздействието, което тази криза оказва върху ежедневието ни, създавайки една теория на базата на добре познати примери от нашата действителност.

С предговор от известния журналист и писател Уил Хътън, “Доверието” предлага някои простички отговори и въщото време повдига въпроси, които би трябвало всеки от нас да си зададе.

За автора:
Киерон О`Хара е ръководител в научноизследователски екип към Университета в Саутхемптън. Включен в програмите Управление на науката, Кибердоверие на технологиите и Превенция. Той е съавтор на сценария за компютърната игра Tomb Raider 4. Автор е на “Платон и Интернет” (Icon 2001), и е сътрудничил в много вестници и списания, включително New Statesman.