Събирателно дружество - Анета Антонова

Събирателно дружество
Автор: Анета Антонова
Обем: 268 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-11-28
Нашата цена: 9.80 лв
 

Книгата представлява цялостно изследване на правната уредба на събирателното дружество като вид търговско дружество. Анализират се неговата обща характеристика, отношенията по управление и представителство, правата и задълженията на съдружниците, способите за прекратяването на членството и на самото дружество като правен субект. Основната отличителна черта на събирателното дружество – неограничената и солидарна отговорност между съдружниците за неговите задължения, е разгледана в сравнителноправна перспектива. Авторката съвместява прецизния юридически анализ на действащата уредба по Търговския закон с исторически преглед на режима по стария Търговски закон и с обосновани предложения за бъдещи законодателни промени.

Освен богата библиография на използваната българска и чуждестранна литература, изследването включва и обстоен обзор на съдебната практика в разглежданата област.

Книгата на Анета Антонова е с безспорен принос както за теорията, така и за практическото прилагане на дружественото право.