Цивилизациите - Фелипе Фернандес-Арместо

Цивилизациите
Автор: Фелипе Фернандес-Арместо
Обем: 652 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-12-09
Нашата цена: 18.20 лв
 

Фелипе Фернандес-Арместо е преподавател по история в Оксфорд, един от най-авторитетните съвременни учени. Автор е на десет книги, сред които "Хилядолетието" и "Двете Америки". "Цивилизациите" е най-четената историческа книга за 2004 г., преведена на 32 езика.

Благодарение на живописния си стил, щедро разнообразяван с анекдоти и любопитни случки с исторически личности, Фернандес-Арместо вдъхва нов живот на фактите. Той ни поднася една четивна, изпълнена с противоречия и спореща със самата себе си книга, която поставя под съмнение не едно утвърдено в науката гледище.

Фелипе Фернандес-Арместо полага световната история в контекста на различни географски среди. Новият подход го отвежда до редица неочаквани и полезни съпоставки - между морските цивилизации на венецианци и полинезийци; между планинските култури на Тибет и Папуа-Нова Гвинея; между начина на живот на англичани и ирокези. Преосмислено е значението на обществата от арктическите области, тропическите гори и пустините, които са положени до Месопотамия, Египет и Китай, традиционно считани за люлки на цивилизацията.