Развитие на фондовия пазар в България и насоки за подобряване на неговата ефективност - Маню Моравенов

Развитие на фондовия пазар в България и насоки за подобряване на неговата ефективност
Автор: Маню Моравенов
Обем: 386 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-12-19
Нашата цена: 10.32 лв
 

Изложението е разделено на четири глави, съответстващи в общи линии на четирите описани основни цели.

Първата глава на представения материал предлага в синтезиран вариант цялостното развитие на регулирания пазар на ценни книжа в страната, с което би могла да послужи както за учебно помагало на българските студенти, изучаващи тази дисциплина, така и за повишаване на инвестиционната култура на потенциалните инвеститори в български ценни книжа.

Втората глава на материала, от една страна, прави представяне на капиталовите пазари в Румъния, Македония, Русия и Литва, което може да бъде полезно на широка група лица: брокери, инвеститори, студенти и потенциални инвеститори. От друга страна, сравнението на цитираните пазари с българския и анализът на приложението на европейските директиви може да бъде полезно на всички експерти, занимаващи се с развитието на капиталовия пазар в страната, и да провокира решения за бъдещи промени в съществуващия към момента модел.

Третата глава представлява изследване на пюбализационните процеси в световен и европейски план - двигатели и тенденции, наложили се модели. Това изследване може да бъде полезно както с познавателна цел за всеки изучаващ съвременните тенденции на каниталовите пазари, така и за институциите и органите, които са ангажирани с разработване на проекти за бъдещо развитие на капиталовия пазар в страната.

Четвъртата глава представлява авторска гледна точка за перспективите пред българския фондов пазар. Съответно мерките, които следва да бъдат предприети от институциите и участниците на този пазар за подобряване на ефективността му в средносрочен план.