Торба приказки -

Торба приказки
Автор:
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-12-22
Нашата цена: 9.10 лв
 

52 творби на Шарл Перо, Братя Грим, Андерсен, Вилхелм Хауф, Пушкин, Оскар Уайлд; “Хиляда и една нощ”, български народни прикази, басни от Езоп, Лафонтен и Крилов и други приказки, изучавани в училище и препоръчителни за извънкласно четене

Сборник с най-хубавите народни и авторови приказки, който е едновременно интересен и полезен подарък за всяко дете. Интересен, защото в него са събрани истории класически, истории, които са най-добрият лек, когато някой е малко тъжен, малко обиден или пък съвсем малко не си е научил урока. Това са приказките, без които учебниците не могат, приказките, които щедро раздават усмивки, приказките, които са забавни, дори когато са прочетени за 101-ви път. Но изданието е и много полезно, защото в него са събрани основните приказки, които се изучават в училище и са препоръчителни за извънкласно четене от първи до пети клас.
Тези приказки са забавни, отвеждат ни на чудни пътувания, в които принцът е красив и храбър, принцесата също е красива, но не обича да спи върху грахови зърна... Златните момичета обаче, за разлика от принцесите, не са капризни, а много работливи, затова им се случват хубави неща... Хубави неща всъщност се случват на всеки, който обича да чете и препрочита приказките и иска да бръкне в торбата с хитростите, мъдростите или пък вълшебствата - в такива три части са обособени творбите в книгата.