Норвежка гора - Харуки Мураками

Норвежка гора
Автор: Харуки Мураками
Обем: 342 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-01-20
Нашата цена: 17.60 лв
 

Харуки Мураками (р. 1949 г.) е най-популярният и най-оспорваният съвременен японски писател. В последните години той се превърна в любимото "ужасно дете" на модерната литература. "Норвежка гора" (1987) изстрелва като ракета-носител автора си в първите редове на световната литературна сцена и в листите на бестселърите не само в Япония (първото му издание се продава в четиримилионен тираж) и САЩ, но и в страни като Русия и Румъния. Мураками е носител на многобройни престижни литературни награди, романите му са преведени в десетки страни. На български се превежда за първи път.
С този изумителен елегичен роман, изпълнен с мистерия, мистицизъм, сюрреализъм, секс и рокендрол, ексцентричният майстор на смесения жанр Мураками доказва, че може да играе по струните на нашата душевност със същия успех, както и Бийтълс с тяхната песен "Норвежка гора".
Любовта на Тору и Наоко е всеотдайна, но белязана от трагичната смърт на най-добрия им приятел. И докато Наоко все повече се оттегля в някакъв свой свят, Тору открива, че светът край него е крайно интересен и се чувства силно привлечен от една независима и сексуално освободена млада жена.