Орденът на тамплиерите в Новия свят. Как Хенри Синклер пренася Граала в Акадия - Уилям Ман

Орденът на тамплиерите в Новия свят. Как Хенри Синклер пренася Граала в Акадия
Автор: Уилям Ман
Обем: 390 стр.
Формат в мм.: 140x215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-02-03
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
"Бил Ман смесва Питагоровата геометрия, херметическата мъдрост и тайните на франкмасонството, за да разкрие подробностите за окончателното местонахождение на Светия граал. От Таро до Толкин, от средновековна Франция до съвременна Нова Скотия, читателят е въведен в загадки, чийто отговор досега му е убягвал."
- Стивън Сора, автор на "Изгубеното съкровище на Ордена на тамплиерите"

"Изключително прозорливо произведение, което ще заинтересува всички масони и търсачи на съкровища и тайни."
- Андрю Синклер, автор на The Sword and the Grail

"Изключително очарователно четиво. Всеки, който обича заплетените детективски истории ще е вдъхновен от изследванията на Бил Ман."
- Майкъл Брадли, автор на Holy Grail Across the Atlantic

През 1398 г., почти сто години преди Колумб да пристигне в Новия свят, шотландският принц Хенри Синклер, граф Оркни, отплава за днешна Нова Скотия, където присъствието му е регистрирано в легендите на индианците микмак за Глускап. Това е същият принц Хенри Синклер, който предлага убежище на Ордена на тамплиерите, бягащ от преследванията, започнати от френския крал Филип Справедливи в началото на XIV век. С доказателства от археологически разкопки, местни легенди и свещената геометрия, познанията за която са предадени от Ордена на тамплиерите на франкмасоните, авторът Уилям Ман преоткрива мястото на поселището, основано от Синклер и неговите последователи тамплиери в Новия свят. Тук те откриват безопасен пристан за Граала - светата кръвна линия, свързваща рода Давидов с династията на Меровингите чрез наследниците на Иисус и Мария Магдалина... докато британците не изпращат в изгнание всички жители на Акадия през 1755 г.
Покойният чичо на бащата на Уилям Ман е бил Върховен велик майстор на Ордена на тамплиерите на Канада и от него авторът получава ключа, който в крайна сметка ще разкрие тази загадка.