Физиология на домашните животни - Я. Илиев, И. Георгиев, Б. Биволарски, М. Чолакова

Физиология на домашните животни
Автор: Я. Илиев, И. Георгиев, Б. Биволарски, М. Чолакова
Обем: 215 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-02-17
Нашата цена: 7.28 лв
 

Ветеринарномедицинската физиология, като научна биологична дисциплина предоставя необходимата информация за жизнените процеси в здравия организъм, за функционалните взаимоотношения между системите на организма, както и за взаимодействието му с условията на външната среда и адаптацията към нея.
Настоящият учебник е написан съобразно с програмата по физиология за учениците от професионалните гимназии по ветеринарна медицина и животновъдство. Изложената в учебника материя е съобразена със съвременните познания по основните раздели на ветеринарномедицинската физиология и с изискванията на учебната програма за осигуряване на солидна фундаментална подготовка на бъдещите млади специалисти в областта на ветеринарната медицина и животновъдството.
Учебникът се отличава от предхождащите издания и по това, че в него са отразени както основните процеси, които характеризират физиологията като биологична и приложна дисциплина, така също и най-новата информация за функциите на животинския организъм.
Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии по ветеринарна медицина, но може да се ползва с успех и от други специалности в животновъдството.