Нефритеният диск. 2. Златна риба. Трилогия - Жозе Фреш

Нефритеният диск. 2. Златна риба. Трилогия
Автор: Жозе Фреш
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-03-13
Нашата цена: 12.74 лв
 

Една от най-успешните саги, които някога са създавани за Китай, великолепен роман!
Франсоа Бюшнел

Двете трилогии на Жозе Фреш за Древен Китай се радват на голям интерес сред читателите („Нефритеният диск" е първата трилогия и вече надмина 500 000 тираж). Талантлив разказвач и същевременно тънък познавач на китайската история и култура, Фреш създава незабравима сага, която открехва пред нас вратите на Китай от епохата ма Воюващите царства (III век пр. Хр. - свят, в който диалозите са сякаш поеми, жените носят имена иа цветя, сезони и звезди, еротиката е изтънчена, а битките са жестоки и безмилостни. Без усилия научаваме много за живота на древните китайци, а същевременно нямаме търпение да узнаем и какво ще се случи по-нататък. Историческите приключенски романи от такава величина са рядкост.

Лу Бууей, търговецът на небесни коне, е успял. Назначен за министър, той е богат и могъщ, а любимеца му жена Джаодзи скоро ще го дари със син!

Но жаждата му за власт не е утолена, той иска нещо повече -да спре лудостта, наречена „легизъм", която потиска народа с несправедливите си закони. Затова Лу Бууей предприема странна стъпка -пуска любимата си в леглото на младия цар И Жън и по този начин го прави официален баща на бъдещото си дете. Впоследствие възнамерява тайно да размени новороденото с друго пеленаче, донесено от далечна страна. Планът изглежда съвършен, малкият Джън се ражда в двореца, „заместникът" Златна Риба е намерен. Остава да се извърши размяната...