Инка I - Принцеса на слънцето - Антоан Б. Даниел

Инка I - Принцеса на слънцето
Автор: Антоан Б. Даниел
Обем: 350 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-03-19
Нашата цена: 9.10 лв
 

Антоан Б. Даниел е литературен псевдоним на писателите Антоан Одуар, Жан-Даниел Балтасе и етнолога и инка-изследовател Бертран Ует, създали невероятната приключенска трилогия “ИНКА”, включваща заглавията:
“Принцеса на слънцето”,
“Златото на Куско”
“Светлината на Мачу Пикчу”.

Наситеното действие на романа ни пренася в XVI в., между 1526 и 1542 г., по време на покоряването на Империята на Слънцето от испанските конквистадори, предвождани от Франсиско Писаро и с покровителството на император Карл V.

Изумителният свят и природа на древните инки, приказните истории за злато и тайни на боговете, завладяват на фона на невъзможната магическа любов между принцеса инка и испански офицер.

История, епос и мистика, преплетени с любовна интрига и вълнуващи приключения – това е може би най-кратката и точна характеристика на сагата “ИНКА”.

“Принцеса на слънцето” е първият роман от приключенската сага “ИНКА”. Майсторското описание на екзотичните природни картини е съчетано с професионално познаване на инкската култура и история. Зародилата се предизвестена любов между принцеса Анамая и испанеца Габриел е фона на който се разгръща могъщия културен сблъсък между европейската и инкската цивилизация.

Единайсетия владетел на инките умира. По традиция от него се очаква да посочи наследника на трона, но противно на очакванията, в своята последна земна нощ, Синът на Слънцето допуска до себе си единствено Анамая - мистериозното момиче със сини очи, за да му довери съкровените си божествени тайни.

По същото време на брега на океана пристигат странни бели хора, с намерение да покорят Империята на четирите посоки, земята на инките. Техен водач е капитан Писаро, пратеник на император Карл V. Сред чужденците е и Габриел – млад испански благородник...

Романът е увлекателен, чете се леко, а множеството непознати за нас думи са обяснени в последните страници в специализиран речник.