Когато топките са повече от ръцете. Пътят към успеха като жонглиране, в което се учим да обичаме собствените си грешки - Майкъл Гелб

Когато топките са повече от ръцете. Пътят към успеха като жонглиране, в което се учим да обичаме собствените си грешки
Автор: Майкъл Гелб
Обем: 215 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-03-29
Нашата цена: 6.37 лв
 

Колко пъти сте се оплаквали, че „поддържате твърде много топки във въздуха"? Мнозина от нас са изправени пред всекидневната борба да вършат повече за по-малко време и да се адаптират пред лицето на непрекъснатата промяна, а натискът човек да се издигне до висотата на тези предизвикателства и пак да се представя максимално добре може да е смазващ. Е, сега в „Повече топки, отколкото ръце" водещият организационен консултант и управленски треньор Майкъл Гелб, бивш професионален жонгльор, ви показва как уверено да поддържате тези топки във въздуха, като същевременно вдъхвате на работата си подновено чувство за игра и свобода.

Тайната на жонглирането - буквално и метафорично - е да преодолеете страха си от допускането на грешки. В подобна на Дзен простота Майкъл Гелб показва, че научаването как да изпускате топката - да изоставите перфекционизма и самокритиките, които могат да тежат толкова много - ви освобождава да постигате повече, отколкото сте мечтали. Освен това ви показва как организациите могат да използват жонглирането, за да създават „позитивна към грешките" култура. Мощната метафора за жонглирането и философия на ученето на Гелб са помогнали на хиляди служители и ръководни кадри в компании като АТ&Т, „Дюпонт", „Мерк", „Найки" и „Майкрософт" да подготвят сцената за успех, като им показват как приемането на поздрава нагласа към ученето, иновациите и промяната ще им помогне да процъфтяват.

За хората, които са нетърпеливи да увеличат силите си за учене, да подобрят производителността си и да учат другите да направят същото, „Повече топки, отколкото ръце" предлага потенциално променящи живота уроци на всеки, който търси по-удовлетворяващ, по-динамичен, по-забавен начин на работа.