Да бъдеш мъж днес - Робърт Блай

Да бъдеш мъж днес
Автор: Робърт Блай
Обем: 390 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-04-17
Нашата цена: 10.92 лв
 

Една от най-знаменитите книги, не само бестселър, но и манифест на цяло мъжко движение, което издига ново виждане какво означава да бъдеш мъж днес. На организираните от него семинари хиляди млади мъже, станали жертва на явленията „отсъстващият баща" и „далечният баща" в съвременното семейство, се учат как да станат не просто силни, но и щастливи мъже днес.
Несполуките на мъжете постоянно са нараствали от началото на индустриалната революция и днес тези несполуки са достигнали дълбочина, която не може да бъде пренебрегвана. Днес мъжете губят своите права и страдат - особено младите мъже. Навсякъде се сблъсквам с един феномен, който може да се нарече „деликатни, чувствителни мъже". Те започнаха да обръщат внимание не само на тялото на жената, но и на нейната душа. Дори култивираха елементи от женската психика у себе си. Те са общителни, открити, с тях лесно се работи. Изобщо имат маса достойнства, които правят обществото по-стабилно и по-малко склонно към агресия. Едно само е лошото - че повечето от тези мъже са нещастни. При раздялата със смятаните за неизменни атрибути на мъжкия характер - грубостта и агресивността, те изглежда са загубили и още нещо. Нещо, което лежи между грубостта и мекотата, между агресивността и женствеността. И приказката на Братя Грим за Железния Ханс може да ни помогне да открием кое е това нещо.
Тя твърди, че Златната топка се намира в магнитното поле на Дивия човек, че истинската лъчезарна енергия на мъжа не се крие, не пребивава, нито ни чака в царството на женското, нито в царството на мачото, а се намира в магнитното поле на дълбоко мъжкото.
Този вид първичност или некултивираност, който се внушава от Дивия човек, не е като енергията на мачото, за която мъжете вече знаят достатъчно. Обратно на нея, енергията на Дивия човек води до твърдо действие, предприето не с жестокост, но с непоколебимост.

„Значителна... своевременна... силна."
Ню Йорк Таймс

“Да бъдеш мъж днес е едновременно и научна, и достъпна, и интимна, и мистериозна, и забавна книга."
Нюз Трибюн