Сенчести игри: Първа книга на юга. Четвърта книга от Хрониките на Черния отряд - Глен Кук

Сенчести игри: Първа книга на юга. Четвърта книга от Хрониките на Черния отряд
Автор: Глен Кук
Обем: 270 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-05
Нашата цена: 7.28 лв
 

"Сенчести игри" е четвъртият епос от прочутите Хроники на Глен Кук - дарк фентъзи серията за последното велико братство от древните времена. С тази книга започва трилогията за пътуването на отряда на Юг в търсене на изгубената им история.

След разрушителната битка при Чар Знахаря повежда силно намалелия Черен отряд на юг в търсене на изгубените Анали. Те трябва да бъдат върнати в Катовар - град, отдалечен на осем хиляди мили, който може би съществува само в легендите, родното място на първите Свободни наемници.
Всяка стъпка от пътя на отряда е следвана от мрачните сенки на черни гарвани. Колкото повече напредват на юг, през бъкащата от буболечки джунгла, през завардените от жадни за кръв пирати реки и градове - полуживи или мъртви, преследвани от спомена за някогашния кървав преход на отряда на север, толкова повече броят на наемниците нараства. Но те са неизменно наблюдавани от Господарите на сенките - смъртоносен нов враг, който заплашва да завладее свободните градове на север. Тамошните предводители виждат във възвръщащия се Черен отряд единствения си шанс да не попаднат под влиянието на Сенчестите и някогашните велики магьосници - Покорените...