Прабитие – Прасветлина - Праслово - Волфганг Настали

Прабитие – Прасветлина - Праслово
Автор: Волфганг Настали
Обем: 92 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Ирис-95"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-08
Нашата цена: 3.27 лв
 

Издадена: 04/2003

Авторът Волфганг Настали e роден на 29.04.1951 г. в Майнц на Рейн, Германия. След завършване на средно икономическо образование работи в туристическа агенция. Следва социология, философия и етнология и се дипломира като социолог. Трудове: Скърбите на преводача (стихотворения, 1980); Историята, християнството и свободата при Бердяев (1993); Хераклит на моста (стихотворения, 1997); За ползата от поезията (1998).

«Ако в наситеното с практически опит творчество на Bô Yin Râ се съдържа определено послание, трябва изрично да бъде напомнено и това, че то не служи на никаква организация (църква, религия), нито на други особени общности (секти, тайни общества), но и не се бори срещу тях. Едно послание, както е известно, се предава от посланик, от пратеник, и тук, в столетието на жестоките държавни мегаубийци, ние получаваме една необикновена утеха от този пратеник от най-рядък вид, от един “Ангел”, тъй като той е в буквалния смисъл “Пратеник Божий”. Скритите Помагачи, “The Brothers of Light”, “Светещите на Прасветлината”, са такива истински пратеници. Рихард Вилхелм (1873-1930), видният преводач на Лао Дзъ, е казал веднъж следното във връзка с Bô Yin Râ: “Понякога по земята ходи Ангел, но хората не го забелязват.”

Настоящата книга има за цел единствено да превъзмогне тази забрава и да привлече вниманието към този светъл Пратеник на всесилния и извечен огън на Любовта.»