Свободният свят - Америка, Европа и изненадващото бъдеще на Запада - Тимоти Гартън Аш

Свободният свят - Америка, Европа и изненадващото бъдеще на Запада
Автор: Тимоти Гартън Аш
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-15
Нашата цена: 10.92 лв
 

Тимоти Гартън Аш е един от най-мъдрите наблюдатели на Европа и Америка в днешни дни. В този особено важен момент от трансатлантическите отношения той ни поднася брилянтен анализ – реален, лишен от илюзии, увлекателен и най-вече – вдъхновяващ.
Мадлин Олбрайт

Изумителен манифест за разрастването на свободата и новата ера в световната политика.
Вацлав Хавел

Много историци заявяват, че характерно за “западната цивилизация” е тъкмо разделението: между Рим и Византия, между църквата и държавата, между монарсите и феодалите... между отделните национални държави, между изпълнителна, законодателна и съдебна власт, между стар и нов свят. Доколкото е налице историческо единство на Запада, това е общият плод на непрестанните вътрешни деления в него. Може би разединението на Запада е неговото най-дълбоко единство.

Подобно на внезапна светкавица днешната криза на Запада безпощадно освети един суров скалист пейзаж – с въпросителна на всеки връх. Дали светът сега е разделен между Запада и останалите? Дали Западът днес е разделен между Европа и Америка? Може ли Западът да се обедини отново? И ако може, то как ще стане това? Кое е уместното “ние” на нашето време?
Тимоти Гартън Аш