Поругана чест - Норма Хури

Поругана чест
Автор: Норма Хури
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-19
Нашата цена: 8.19 лв
 

За цивилизования свят убийствата в името на честта изглеждат екзотичен, почти невероятен антропологичен феномен. И основателно, защото те датират от времето на асирийците от преди почти 4000 години, когато женската чест е била притежание на семейството.
Без да се публикува официална статистика (повечето от тези случаи не стигат дори до вестникарските хроники), е известно, че ежегодно само в района на Близкия изток хиляди жени намират смъртта си, защото според закона - суров и безмилостен като самата пустиня, прилаган в общества, доминирани от мъжете, - са "опозорили" семейството, като са разговаряли (понякога само по телефона) с мъж, който не им е роднина.

Двадесет и пет годишната Далия - красива, жизнерадостна, интелигентна мюсюлманка - се влюбва в Майкъл -католик, майор от кралската армия. Това е нейното престъпление: одързостила се е да обича и последва порива на мечтите и сърцето си. И получава своето наказание - не от друг, а от ръката на собствения си баща: дванадесет пъти той забива нож в гърдите й.
Шокираща и драматична, историята на Далия ще разтърси всеки, който иска да научи какви съкровени и смъртоносни битки се водят в свят, забулен в мистерия: тя е опит на една жена да въстане срещу вековна традиция със съкрушителни последици.
"Поругана чест" е книга за любовта и загубата, за приятелството и силата, не плод на художествена измислица, а факт, който се случва в наши дни.