Delphi for .NET – ръководство на разработчика + CD-ROM - Хавиер Пачеко

Delphi for .NET – ръководство на разработчика + CD-ROM
Автор: Хавиер Пачеко
Обем: 1008 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "СофтПрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-29
Нашата цена: 27.30 лв
 

Delphi for .NET Ръководство на разработчика ви отвежда отвъд основните възможности на Delphi и .NET Framework. Изданието съдържа подробна информация за проектирането на .NET приложения с най-добрия за сега инструмент за RAD разработка на Borland. Тук ще намерите практични примери, техники и насоки за оптимално използване на .NET Framework. Ако вече сте потребител на Delphi, книгата ще ви помогне да подобрите уменията си, като овладеете тази нова и вълнуваща технология. Ако за първи път използвате Delphi или .NET, тази чудесна среда за разработка ще ви помогне да овладеете по най-бързия начин различните аспекти на .NET.

В книгата подробно са описани езикът Delphi, разширените концепции за разработка с .NET като управление на паметта, COM-Interop, отражения, GDI+, създаване на компоненти за Windows и уеб форми и др. Ще намерите важни глави за основните технологии на .NET като ADO.NET и ASP.NET, придружени с многобройни примери за ценни техники.

Хавиер Пачеко е президент на Xapware Technologies Inc., основана през януари 1988. Хавиер и екипът на Xapware помагат на други компании успешно да създават софтуер чрез техния продукт Active! Focus – пакет за управление на процеса на разработка в екипи. Хавиер има 16 години професионален опит в разработката на софтуерни решения от типа на разпределени системи, архитектури на приложения и методологии за проектиране. Хавиер е международно признат разработчик, автор, консултант и инструктор. Написал е няколко книги за Delphi, често пише статии и прави презентации на индустриални конференции. Хавиер и семейството му живеят в Колорадо Спрингс, щата Колорадо.

Използвайте .NET Framework чрез езика Delphi
Създавайте бързи ASP.NET приложения
Разработвайте ADO.NET приложения с бази данни
Проектирайте компоненти за Windows и уеб форми
Изграждайте сложни приложения чрез COM Interop, GDI+, нишки и API интерфейса за отражения
Внедрете приложенията си в света на Linux с Mono
Научете какво е Remoting, уеб услуги, кеширане и сигурност в ASP.NET и още много
Възползвайте се най-пълно от новата развойна среда на Delphi

На компактдиска ще намерите:

Сорс кода на всички примери от книгата
Цялата книга Delphi 6 Developer’s Guide от Хавиер Пачеко и Стийв Теиксейра
Демонстрационни версии на софтуер от независими компании
.NET Framework 1.1 SDK, Web Matrix и MSDE
Безплатно, лицензирано за един потребител копие на Active! Focus 1.5 за управление на изисквания и грешки в софтуер, промяна на заявки и др.