Сянката на Берлускони. Престъпление, правосъдие, власт - Дейвид Лейн

Сянката на Берлускони. Престъпление, правосъдие, власт
Автор: Дейвид Лейн
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-05-29
Нашата цена: 9.10 лв
 

Управлението на Берлускони несъмнено e най-тъмният период от следвоенната история на Италия. Журналистът от Икономист Дейвид Лейн публично излага съмненията си относно управленските способности на Берлускони.
В "Сянката на Берлускони" оста се завърта около три точки ­ престъпление, правосъдие, власт

След години на задълбочено разследване и въз основа на множество уникални документи и материали ­ интервюта с висши магистрати, водещи адвокати и бивш президент, английският журналист Дейвид Лейн разкрива истината за живота и политическата кариера на Берлускони. Имущество, придобито по съмнителен начин и тайни офшорни компании. Връзки със сенчестата икономика и с видни представители на мафията. Контакти с ултра десни партии и нотки на носталгия по италианския фашизъм. Скандален и възмутителен е похватът на премиера да манипулира съдебната система, да провокира конфликт на интереси, което му дава възможност да използва парите си и собствените си медии, за да игнорира опозицията.
"Сянката на Берлускони" представя тъмната страна на днешна Италия, в която все още върлува насилие и корупция. Подкупите са неизменна част от ежедневието, а мафията вилнее безпрепятствено...