Въведение в индийската астрология - Самир Азар

Въведение в индийската астрология
Автор: Самир Азар
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-06-11
Нашата цена: 16.38 лв
 

Принципите на астрологията, каквато тя е представена в текстовете на вековна Индия, значително се различават от методиката, която западният свят използва. Ведическата астрология не е независима дисциплина. Тя е просто неделима част от културните съкровища - философски и духовни, чиито корени датират още от зората на човечеството.
Това необикновено произведение описва всички практически аспекти - философски и духовни, на индийската астрология според Джьотиш - едновременно наука и изкуство. Наука, защото се основава на небесна конфигурация, обективно пресметната според астрономически данни. Изкуство, понеже задейства всички способности за синтез на човешкия мозък, за да извлече тълкувание и правилна преценка.
Същинската цел на Джьотиш не е да предсказва бъдещето, но да покаже на човешкото създание най-добрия път на развитие, който ще го доведе до освобождаване от неговата карма. Методът не само описва човека, неговото обкръжение, склонности и бъдеще - целта на Джьотиш е да помогне на индивида да надхвърли "написаното на небето" и да се освободи от съдбата. Нещо повече - рождената тема е построена, като се отчита прецесията на равноденствията, тоест според истинските позиции на звездите при раждането.
По тази система авторът е успял да опише физическата външност, характера, склонностите и обкръжението на личност, непозната досега, единствено с изучаване на неговата карта.
"Но ние все още сме твърде далеч от успехите на ерудитите в астрологията - пандитите от Индия, които са прекарвали живота си - още от най-ранна възраст, в изучаване и практикуване на тази наука."
Самир Азар няма претенцията да принадлежи към определена астрологическа школа. Тази книга е резултат от шест години задълбочени изследвания на астрологията на пандитите от Индия. Авторът е писател и журналист. живее в Либия. Друго негово изследване е книгата му "Аюрведа. Традиционна индийска медицина".