Манипулаторът - Томас Гифорд

Манипулаторът
Автор: Томас Гифорд
Обем: 445 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-06-15
Нашата цена: 8.19 лв
 

На пресконференция във Вашингтон президентът обявява война на разузнавателното управление. Публично дава клетва, че ще нареди да се ревизира бюджета на разузнавателните служби. Обвинява ги в задкулисна намеса в управлението на страната.
В тихото провинциално градче Сейнтс Рест неколцина уважавани държавни мъже кроят заговор. Каузата им - да спасят нацията от плахи водачи, неспособни да провеждат безкомпромисна политика.
Колелото на интригата се завърта с мистериозната смърт на Дрю Самърхейс, дългогодишен незаменим съветник на поколения администратори. Официалната версия за смъртта му е самоубийство. Неправдоподобна за всички, които познават Самърхейс. Най-вече за адвоката Бен Дризкил, за когото Дрю е като втори баща.
И като всеки обикновен човек, оказал се в необикновена ситуация, Бен упорито и настървено се заема да разследва случая. Но очевидно съдбата не е на негова страна - където и да се появи, след себе си оставя трупове.
И от преследвач се превръща в главен заподозрян ...

Оригинален и напрегнат разказ за отчаяната борба за власт, подправена с щедра доза насилие и ... без излишни приказки за обществен морал.