Окултната магия на Третия райх - Сергей Зубков

Окултната магия на Третия райх
Автор: Сергей Зубков
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-09-12
Нашата цена: 15.46 лв
 

Колко далеч в езотеричните и магически познания е стигнал Хитлер, показва в нашумялата си книга руският изследовател Сергей Зубков. Посветил години от живота си на проучване на темата и след дълго ровене в нацистки документи и трудове той изважда на светло окултните тайни на фюрера.
Проявил се като смел боец с военен чин и ордени, след края на Първата световна война Хитлер решава да прави политическа кариера. Влиза в редовете на Немската работническа партия, без да знае, че един от учредителите на това движение е член на тайното общество “Туле“, считащо за свое главно оръжие магията. Хитлер прави впечатление със своята позиция относно немската нация и мястото й на картата на Европа и е привлечен за член на това общество. Това е преломна точка в живота на бъдещия фюрер. Неговата харизматична сила и ораторска дарба се развиват под силното влияние на личности като Дитрих Екарт, който успява да му внуши, че армията на Третия райх е непобедима и е способна да направи Германия господар на света.
В книгата си Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от фюрера. Изважда на светло тайните на Окултното бюро на СС “Аненербе”, чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото “Туле” напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.
В книгата детайлно са разгледани научни теории, прегърнати от нацизма, както и секретните проекти на Третия райх, и събирането на реликви като копието на Лонгин, с което е бил пронизан Исус Христос и за което се вярва, че който го притежава, ще властва над света.
В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество “Армамненшафт”, възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.
Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени управляващи, мистериозни личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Нищейки окултните тайни на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.

“Хитлер вярвал, че ХХ век е критична повратна точка в еволюцията на човечеството – с повторната поява на магическите сили от древността. Самият той бил убеден, че се намирал на прага на овладяването им.”
Тревър Рейвънскрофт

“Империята на Хитлер оставя още една, може би най-интересната загадка – загадката на неговото огромно влияние върху съзнанието на хората. Както показват изследванията на документите на райха, голяма роля при вземането на решения са играли хора, свързани с определени окултни общества. Тяхното присъствие и въведените от тях ритуали осигуряват наличието в целия военен апарат на мистичен дух, изцяло подчиняващ на себе си разума на всеки.”
Сергей Зубков

ФИЛМЪТ
КРАХЪТ НА ТРЕТИЯ РАЙХ

Фактически това е първият немски филм за Хитлер. Номинация за “Оскар” 2005.

Продукция на Германия – Италия – Австрия, 152 минути

Режисьор: Оливер ХИРШБИГЕЛ

В РОЛИТЕ: Бруно ГАНЦ – Адолф Хитлер Александра МАРИЯ-ЛАРА – Траудъл Юнге Корина ХАРФОУХ – Магда Гьобелс Улрих МАТEС – Йозеф Гьобелс Юлиане КЬОЛЕР – Ева Браун Хайно ФЕРШ – Алберт Шпеер Улрих НОТЕНЕН – Хайнрих Химлер

Ноември 1942 година.
Късно през нощта. Главната квартира на Хитлер в Източна Прусия. Група млади жени се явяват на интервю за работа. Една от тях ще бъде новата лична секретарка на фюрера. Сред тях е и Траудъл Юнге. Тя получава не само работата, но и възможността да бъде един от най-приближените хора на фюрера.
Април 1945 година.
Третият райх е пред пълен разгром. По улиците на Берлин се водят боеве. За всяка улица, за всяка сграда, за всеки метър. И столицата, и цяла Германия са в развалини. В подземната система от бункери са се укрепили Хитлер и останалите идеолози на националсоциализма и Третия райх. Непризнавайки своето поражение, Хитлер се опитва да събере остатъците от своята армия и да обърне хода на войната.
Но армии вече няма. По улиците на Берлин се бият разпръснати групи съставени от ветерани и деца, докато остатъци от армията се изтеглят. И отнасят със себе си цялата останала храна и провизии...
Последните дни на Втората световна война и краят на Третия райх, показани от невиждана до този момент гледна точка.