Тиранинът - Валерио Масимо Манфреди

Тиранинът
Автор: Валерио Масимо Манфреди
Обем: 398 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-06
Нашата цена: 8.65 лв
 

Сицилия, 412 г. пр. Хр. Млад воин от Сиракуза се опълчва на повелителя на моретата и символ на икономически разцвет - Картаген.
Великолепният град Селинон е опустошен от картагенската армия, предвождана от Анибал ди Гискон. В ожесточената битка най-смелите синове на гръцкия град са посечени, полетата - опожарени, а жените и децата - жестоко измъчвани и отведени в робство.
Дионизио, безпощаден боец от армията на Сиракуза, е покъртен от ужасяващото клане и обвинява демократичното правителство. Докато политически интриги властват в Съвета на Сиракуза, градовете-съюзници Имера и Агридженто също попадат под властта на Картаген. Гняв и презрение подклаждат убеждението, че демокрацията е неефективна форма на управление, а картагенците - смъртни врагове на гърците.
Валерио Масимо Манфреди е историк, журналист и професор по археология. Преподавател е във водещи европейски университети. Ръководи археологически експедиции не само в Италия, но и в чужбина. На широката публика опитният изследовател на древния свят е познат като автор на исторически романи за древна Гърция и Рим. Седем негови романа са преведени на 24 езика в 38 страни. Италианецът работи и като сценарист в Меката на киноиндустрията - Холивуд. През 1999 е избран за мъж на годината от Американския биографичен институт.