Опашката на гущера (Кой създаде ислямския тероризъм) - Иван Георгиев

Опашката на гущера (Кой създаде ислямския тероризъм)
Автор: Иван Георгиев
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 145х205
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-17
Нашата цена: 5.37 лв
 

Написването на тази книга не беше предвидено. То беше предизвикано от две събития. Първо - от една непредизвикана и брутална агресия на най-великата световна сила срещу суверенна държава, което промени днешния свят и го тласна в опасна посока, и второ - също така с нищо непредизвикано изказване на висш български служител-мюсюлманин, който призова българите-християни да бъдат изгонени от Родопите. Тези две неща ме провокираха със своята наглост и аз, обикновения български гражданин, реших да реагирам, изказвайки мнението си. Благодарение на подобни събития, демаскиращи истинските цели и намерения на определени сили, мисля че формулировката "Мълчанието е злато" вече не е актуална. Да си мълчим, за да не дразним, или за да не предизвикаме някого, беше валидно до скоро. Сега това мълчание вече се превръща в престъпление. И ако свободните хора по света, пък и в България, продължават да се надяват на разкрилите се вече "благодетели", то ще си е изцяло за тяхна сметка. Пък и децата им най-вероятно няма да им го простят.

За мен в света е започнал процес, който, ако не бъде спрян, ще донесе огромни беди, особено тук - на Балканите, където се срещат две световни цивилизации. И гореспоменатите две събития, макар с различно значение, са само част от този процес. Но за да бъде спрян, този процес първо трябва да бъде осъзнат. Затова трябва да се направи всичко, та поне на първо време хората да чуят и другата версия, която най-старателно се опитват да я прикрият!

Основния текст на книгата беше написан до есента на 2003 год., а издаването закъсня поради липса на средства. Но логиката на разсъжденията и повечето от прогнозите се потвърдиха през последните месеци и години от действителността.