Светът е голям 3-5-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО - Елена Русинова

Светът е голям 3-5-годишни. Поредица КНИГА ЗА ДЕТЕТО
Автор: Елена Русинова
Обем: 48 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Даниела Убенова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-24
Нашата цена: 2.73 лв
 

„Книга за детето" е серия от петнадесет книжки. Тя е разработена съобразно Програма за възпитание на детето от две до седем години, одобрена от Министерство на науката и образованието и в синхрон с “Книга за учителя” и “Книга за родителя” към същата програма. Цветните илюстрации провокират детето в стремежа му да научи всичко за света, стимулирайки го да се връща пак и пак към детайлите на всяка страница, търсейки нови неща, за които да пита и да разговаря със своите родители и с приятелите си.
Серията съдържа пет заглавия: „Моят свят", „Аз и другите", „Аз и природата", „Аз празнувам", „Светът е голям".

Чрез “Светът е голям”, предназначена за 3-5-годишните, детето ще открие: Откъде идват облаците, Кой рисува дъгата, Как се пали огън, Къде живее въздухът, Къде отива водата, Защо плаче тревата, Защо учим чужди езици, От какво се правят къщи, Как да прескоча реката.

Всяка книжка от системата е разработена като материал за организиране на самостоятелна работа, съобразен с потребностите и възможностите на детето. Съдържанието е представено по привлекателен начин, така че да насърчава интереса на детето и да го мотивира към активна дейност, в която винаги успява (естествено с малко помощ и насоки от страна на възрастните).