Република на любовта - Каръл Шийлдс

Република на любовта
Автор: Каръл Шийлдс
Обем: 348 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "INK"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-24
Нашата цена: 10.92 лв
 

Том Ейвъри е водещ на нощно радио-шоу, има три неуспешни брака зад гърба си и отказва да приеме, че мъж на четирийсет години трябва да живее в самота.
Фей Маклиъд е митолог, избрала за своя тема загадъчния свят на сирените, и не иска да споделя дните и нощите с човек, когото вече не обича.
И така, Фей прави крачката, която не само ще й донесе болка, но и съмнения -има ли любов в наши дни и ако те отмине чудото й - какво тогава ти остава. Смелостта да не правиш компромиси с душата и тялото са възнаградени в романа на една от най-добрите канадски писателки.
Каръл Шийлдс владее предимството да разказва увлекателно, реалистично, без да губи романтичната представа за героите си. Те имат своите страхове и суеверия, затова отменят дори датата на сватбата си. Да, животът ни поднася и такива случки.
И все пак, както казва един от слушателите на нощното шоу на Том Ейвъри -„Любовта е най-зеленото нещо." Без нейното вдъхновение не остава нищо друго, освен сивотата на ежедневието.

„Протестирах, когато ме класифицираха като феминистка в литературата - казва Каръл Шийлдс с горчива ирония, - но след като Джордж Стайнър и Мартин Еймис ми казаха, че в XX век няма нито една жена писател, престанах да се ядосвам. Когато мъжете пишат за „обикновените хора", ги смятат за чувствителни и изтънчени. Когато жените пишат същото, ги определят като домошари".