Хамбург-Варна, а обратно? Комисар Йеромин пристига в България - Инга Дьор

Хамбург-Варна, а обратно? Комисар Йеромин пристига в България
Автор: Инга Дьор
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Славена"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-10-28
Нашата цена: 7.28 лв
 

Инга Дьор, родена през 1958 г. в Германия, живее и работи от 1997 г. до 2004 г. в България. Като преподавател във варненската Първа езикова гимназия и дикторка в българо-немски учебни компютърни програми тя се ангажира с широк кръг обществени проблеми.
Отношенията с българските колеги и приятели обогатяват жизнения й опит и оказват трайно влияние върху нейния живот. Съдбата й отрежда правото и възможността да се докосне до най-динамичните и деликатни, а често и болезнени промени в душата и битието на съвременните българи. Двете й роли — на участник в реалния живот и творец с верен художествен поглед — и помагат да създаде вълнуващо литературно произведение.

Старателно подготвяните планове на комисар Томас Йеромин за пристигането му в България изобщо не предвиждат, че два трупа в един луксозен хамбургски хотел ще предопределят бъдещото му сътрудничество с българските власти. Немската му организираност и претенциозност често се оказват грешен ориентир в българската действителност. Съвместната работа с българския му колега Иван го отвежда в средите на престъпни групировки, където осъзнава, че трябва по нов начин да дефинира понятието „мафия". Една жена става ключова фигура в разследването, а друга му помага да се справи с предизвикателствата на живота в тази нова и непозната за него страна.
Изминавайки пътя до разкриването на убийствата и осъществяването на своя проект, комисар Томас Йеромин преоткрива отново себе си. Непознатата среда, напрегнатото действие и любовта му помагат по-ясно и определено да очертае своето бъдеще.
А каква роля в действителност играе едно огледало, ще разберете, ако разгърнете страниците на този интересен и увлекателен роман.