Въпроси от града - отговори от гората - Аджан Сумано Бику

Въпроси от града - отговори от гората
Автор: Аджан Сумано Бику
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 200х130
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-11-23
Нашата цена: 10.68 лв
 

Искреното вникване в нещата винаги озарява пътя към истината, а задълбочените въпроси, които си задаваме, са проява на енергията, с чиято помощ израстваме.
Най-висшата подбуда да вършим добри дела е в името на самата доброта. Когато не търсим нищо в замяна, се отваряме за най-дълбоките радости, които неегоистичните дела носят. Свободата е липса на егоизъм.
Въпреки че десетки хиляди хора се опитват от поне хиляда години да направят обществото по-добро, като цяло в него продължават да властват несправедливост, експлоатация, страх. Някои части от обществото наистина са постигнали малък прогрес, но промените в общото качество на човешкия живот са само повърхностни. За да има чувствително подобрение в качеството на личния ни и обществен живот, то трябва да дойде от умовете и сърцата на хората.
Човек не трябва да търси специална комбинация от фактори, за да стигне до пробуждането. Ако се вгледате внимателно, ще откриете семето на недоволството в самия център на ежедневния живот. Страданието, присъщо на всички аспекти на непросветления живот, дава знак за нуждата да се намери радикален подход към живота, такъв подход, който извисява и преобразява сърцето.