Българско и европейско информационно право. Том 1 - Вихър Кискинов

Българско и европейско информационно право. Том 1
Автор: Вихър Кискинов
Обем: 326 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-11-25
Нашата цена: 15.48 лв
 

Вихър Кискинов е доктор по право, професор по теория на държавата и правото (правна информатика) в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Чете лекции по проблемите на информационното право от 1996 г в Юридическия, а от 2004 г. и във философския факултет на Софийския университет. Автор е на монографиите „Систематика на правната информатика", „Правна информатика", „Електронно правителство".

„Българско и европейско информационно право" съдържа сравнителен анализ на основните правни институти, уреждащи информационните отношения. Българското законодателство се съпоставя с актовете на Европейския съюз, както и с основни нормативни актове на европейски държави в съответната област.
Том 1 разглежда материята на електронната демокрация, електронното правителство, електронно гласуване, достъп до обществена информация, защита на личните данни и непоискани електронни съобщения (спам). Представят се оригинални решения на национални европейски законодателства. Формулират се препоръчителни действия за възприемане на европейското право и за развитие на съответните правни институти у нас.