Тайнство на единството. Евхарстия и Църква - Кардинал Валтер Каспер

Тайнство на единството. Евхарстия и Църква
Автор: Кардинал Валтер Каспер
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 135х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2005-11-25
Нашата цена: 8.19 лв
 

Кардинал Валтер Каспер е роден на 5 март 1933 з. в Хайденхайм-Бренц, Германия. Следва и завършва в Тюбинген, където по-късно става професор по догматична теология. Чете лекции в множество немски и италиански университети. През 1983 г. преподава в Американския католически университет във Вашингтон. Автор на множество книги и статии. През 1987 г. е ръкоположен за епископ на Ротенберг-Щутгард, Германия. През 2001 г. е посочен от папа Йоан-Павел II за кардинал. В същата година оглавява Папския институт за развитие на християнското единство, която длъжност изпълнява и до днес. Един от най-значимите католически богослови на XX век. Кардинал Валтер Каспер е почетен доктор на СУ „Св. Климент Охридски".

„Ние обитаваме един нездрав свят. Живеем в действителност, белязана от конфликти, в която единството е накърнено и разрушено, а тя самата вопие за лечение и помирение.
Връзката между евхаристия и единство, между евхаристия и Църква бива настойчиво изтъквана в библейските писания. Фактът, че в съвременната ситуация наистина не е възможно всички християни да се съберат около едната трапеза Господня, е дълбока рана в тялото на Господа и е в последна сметка един скандал." Кардинал Валтер Каспер